ATB - TOCHT "BOXMEERSE BOS- & HEIDE TOCHT" vanuit Boxmeer op zondag 20 maart 2016

zondag maart 2016 de Boxmeerse Bos & Heide tocht. Een ATB-tocht van ca. 37 en 52km vanuit Boxmeer, die via diverse verbindingroutes, en deels door een natuurgebied van Brabants Landschap, heen en terug zal lopen richting de Staatsbossen bij Sint Anthonis!! 

 

 ATB - / MTB - TOCHT "RONDJE 33" vanuit Boxmeer op zaterdag 23 juli 2016


Zaterdagmiddag 23 juli a.s. zal er een ATB tocht "RONDJE 33" worden georganiseerd in het land van Cuijk gevolgd, op zondag 24 juli, door "RONDJE 33" voor Toerfietsers 50 - 80 - 133 km op de weg. De Kemphanen uit Boxmeer hebben voorbereidingen getroffen om, in samenwerking met Stichting Toerisme en Recreatie (STeR), een All Terain Bike/ mountainbike tocht aan te bieden vooraf gaand aan het alom bekende wielerspectakel “Boxmeer - Daags na de toer” op maandag 25 juli a.s. Het traditionele eerste ‘rondje om de kerk’ daags na de finale van de Tour de France.

U kunt zich voor de ATB tochten tussen 12:00 - 13:00  inschrijven bij Hotel – Café - Restaurant  - Zalen  ’t Vertrek in Boxmeer. Over een afstand van ca. 50km en 85km is er een tocht uitgezet. De 85km tocht laat u letterlijk via alle soorten terrein (All Terain Bike) de diversiteit in landschappen zien door het land van Cuijk. Binnen de grenzen van de 5 grote gemeenten Boxmeer / Cuijk / Grave / Mill & St. Anthonis kan iedere ATB’er / Mountainbiker in staat zijn dit traject te rijden. Doordat bossen niet aaneen gesloten liggen voert deze tocht u via slootkanten, zandpaden, grindpaden en plofzandstroken via diverse verbindingswegen naar mooie bospaadjes en singeltrack. Voor ieder wat wils. De 50km tocht is geschikt voor de iets minder getrainde en/of jongste ATB liefhebber onder ons. Op het 50km traject treft u na zo'n 27km een door ons verzorgde pauzeplek voor een maagvesrterker en en dorstlesser, om vervolgens het laatste traject door de Staatsbossen terug naar Boxmeer vol kracht te kunnen voortzetten. Op het 85km traject treft u twee maal een pauze plaats, de eerste op ca. 30km waar wij u een verfrissing en versterking aanbieden en de tweede op ca. 55km waar u op eigen gelegenheid gebruikt kunt maken van een drankje en versnapering naar eigen keuze van de lokale horeca of enkel de maagversterker nuttigt die door de organistaie wordt aangeboden. 

U vertrekt op beide trajecten vanuit Boxmeer langs de Maas richting natuurgebied de Vilt bij Beugen. Niet ver na de Vilt zal de 50km route zich afsplitsen van 85km route. Diverse verbindingswegen en zandpaden voeren u op de 85km route langs het industriegebied en landbouwgebied (bomenteelt) van Cuijk naar het watergebied De Raam tot voor Grave. Tot hier heeft u een vlot lopend traject kunnen afleggen daar er in deze omgeving, middels afvalt wegen, verbindingen zijn gemaakt tussen diverse onverharde-/bosgebieden.

Vanaf hier gaan we uw MTB – ATB kwaliteiten wat meer op de proef stellen. De nu volgende 45 km brengen u in een veel bosrijkere gebieden met mooie bospaden en singletracks via Mill (Nieuw Millse heide,Vilheide en de Molenheide) naar Wanroij (Wanroijse stort, Wanroijse Bergen) en voeren u zo de Staatsbossen in rondom Sint Anthonis  waar het 50 km traject ook weer aansluit. De laatste km’s voeren u via slootkanten, verbindingspaadjes en bosranden terug naar Boxmeer. Door het Boxmeerse Brestbos komt u weer terug bij de start, Café/Restaurant ’t Vertrek, alwaar u de mogelijkheid heeft om onder het genot van een heerlijk verfrissend drankje met elkaar de belevenissen van deze middag nog eens de revue te laten passeren.

 

INFO:

 

Afstanden: 50 kilometer & 85 kilometer

Start plaats:

Hotel – Café - Restaurant  - Zalen  ’t Vertrek te Boxmeer
Stationstraat 12
5831 CR, Boxmeer

Tel: 0485 577 017

E-mail: info@tvertrek.nl - www.tvertrek.nl

Parkeren:

Schuin tegenover ’t Vertrek , aan beide zijden van het NS Station zijn parkeermogelijkheden.

Start-/inschrijftijden:

Tussen 12:00 - 13:00 uur (voor de 50km & 85km)

Inschrijfgeld:

-       NTFU leden: €4,00 (waarvan €1,00 wordt gedoneert ten gunste van Ventoux3 Team Tim)

-       Niet leden: €5,00 (waarvan €1,00 wordt gedoneert ten gunste van Ventoux3 Team Tim)

 KINDEREN tot 15 jaar gratis!

 Team Tim http://www.ventoux3.nl zet zich in voor hersenkanker


 Bewegwijzering ATB route:

De ATB route is aangegeven door middel van gekleurde linten, iedere kleur geeft een eigen richting aan. Deze methode wordt door alle verenigingen in Oost-Brabant gehanteerd.

Hieronder staan de drie kleuren aangegeven:

  • Wit = Rechtdoor
  • Rood/wit = Links af
  • Zwart/Geel = Rechts af

Daarnaast staan er borden op bijzondere plaatsen, bijvoorbeeld routesplitsing, pauze, gevaarlijke plek.

Pauze:

- Traject 50km op ca. 27km

- Traject 85km op ca. 30km en 55km

 

MTB Code:

De route loopt door diverse natuurgebieden dus het is belangrijk om je aan de richtlijnen in de MTB Gedragscode te houden. (http://www.ntfu.nl)


Voorzieningen:

  • Ruime parkeergelegenheid
  • Verzorging onderweg (maar zorg wel zelf voor een versterking tijdens de tocht)
  • Afspuiten van de fiets is mogelijk
  • Beveiligde fietsstalling

  

Zaterdag 25/7 : ATB / MTB toertocht  80 – 50 km

Zondag 26/7  : Toerfietsers 133 km – 80 km

Maandag 27/7 : Wielerevenement - Boxmeer “Daags na de toer